Презентація книги Н. М. Нікітенко «От Царьграда до Києва: Анна Порфирородная. Мудрый или Окаянный?» (Київ, 15.05.2012)

15 травня 2012 року о 17.00 годині в Національному заповіднику «Софія Київська» відбудеться презентація книги науковця заповідника, заслуженого працівника культури України, д.і.н., професора Нікітенко Надії Миколаївни «От Царьграда до Києва: Анна Порфирородная. Мудрый или Окаянный?». – К.: Издательский дом Дмитрия Бураго, 2012. – 328 с.

Книга, видана до 1025 – річчя хрещення Русі, базується на широкому колі середньовічних джерел. Вона є оригінальним історико-документальним диптихом, що складається з роману та політичного детективу, поданим в науково-популярній формі. Написана в яскравій, захоплюючій манері, книга відображує події середини X – початку XI ст. Авторка вводить читача у блискучий і таємничий час історії Візантії й Київської Русі. Перед читачем постає сповнений інтриг і драматичних колізій світ придворного життя візантійських царів і київських князів.
Уперше в якості  героїні історичного роману постає візантійська царівна Анна – дружина князя Володимира Великого, хрестителя Русі. Друга частина диптиха присвячена загадковим подіям княжої усобиці 1015 – 1019 рр. Авторка подає власну версію вбивства Бориса і Гліба, яка докорінно відрізняється від офіційної, викладеної в літописах і прийнятої в науці.
Наукова достовірність і популярна форма викладу надають книзі пізнавального значення. Вона адресована всім, хто цікавиться історією Візантії          і Київської Русі.

Книгу видано за підтримки Вірменського товариства культурних зв’язків.
Після презентації для її учасників буде демонстровано цікавий фільм «Прижизненный портрет Христа». Автор – Тигран Хазмалян.

Захід відбудеться 15 травня 2012 року о 17.00 у виставковому залі пам’ятки архітектури ХVІІІ ст. «Хлібня» Національного заповідника «Софія Київська» за адресою:вул. Володимирська, 24

URL

Залишити коментар