ХІ Читання пам’яті професора П.Й. Каришковського (Одеса, 11–13 березня 2016 р.). Звіт про наукову конференцію

11–13 березня 2016 р. на базі історичного факультету відбулася міжнародна наукова конференція “ХІ Читання пам’яті професора П.Й. Каришковського”, організована та проведена кафедрою історії стародавнього світу та середніх віків ОНУ імені І.І. Мечникова з нагоди 95-річчя з дня народження видатного історика-античника, нумізмата, епіграфіста.

З доповідями на конференції виступило більше шістдесяти науковців з України, Молдови, Польщі та Росії. Діяло п’ять секцій: “Історія археологічних досліджень Північного Причорномор’я. Археологія первісного часу”, “Історія та археологія Причорномор’я доби середньовіччя”, “Історія та археологія стародавнього світу”, “Візантиністика. Європейська історія доби середньовіччя та раннього нового часу”, “Антична та середньовічна нумізматика”.

За матеріалами конференції випущено збірку наукових статей “Стародавнє Причорномор’я”, випуск ХІ (попередні випуски виходили під назвою “Древнее Причерноморье”), до якої увійшла 91 стаття. Головний редактор збірки – завідувач кафедри історії стародавнього світу та середніх віків І.В. Нємченко. Тематика доповідей та публікацій охоплює коло наукових інтересів П.Й. Каришковського та є дотичною до тих курсів, які викладав “П.О.” на історичному факультеті. Зокрема це епіграфіка, антична та середньовічна нумізматика, археологія, історіографія та джерелознавство, єгиптологія, антична історія, візантиністка та медієвістика тощо.

URL

Автор звітуВадим Чепіженко

Інформаційний лист конференції

Програма конференції

Збірка наукових статей
“Стародавнє Причорномор’я”, випуск ХІ

1 comments on “ХІ Читання пам’яті професора П.Й. Каришковського (Одеса, 11–13 березня 2016 р.). Звіт про наукову конференцію

Залишити коментар