Україна в Європі може бути країною з візантійським корінням, – Зануссі

…Як Болгарія, Румунія чи Греція

Європа, вочевидь, потребує Україну як простір великої енергії та динаміки розвитку. Але Росії вона також потрібна, – вважає польський кінорежисер Кшиштоф Зануссі.

Фото: journalism.ucu.edu.ua Фото: journalism.ucu.edu.ua
“Україна має такий вибір: вона може піти разом з Росією, з її технологіями, досягненнями та військовою силою, або разом із Заходом, тобто з Європою, яка також включає країни, які мають візантійське коріння, як-от Болгарія, Румунія чи Греція. І Європа, вочевидь, потребує Україну як простір великої енергії та динаміки розвитку. Але Росії вона також потрібна”, – поділився своїм баченням польський кінорежисер Кшиштоф Зануссі під час візиту до Києва.
Україна має сама оцінити, яка цивілізація її більше вабить, бо за будь-яке рішення треба буде заплатити певну ціну. Будь-який вибір матиме свою ціну. Не буває легких рішень. Вам треба усвідомити, що абсолютно будь-яке рішення має свою ціну”, – додав він.
Кшиштоф Зануссі відвідав Київ, щоб взяти участь у відкритті грантового конкурсу “Інтелектуальний капітал України”, що проводиться Фондом майбутнього України. Кшиштоф Зануссі очолює його конкурсну комісію.
За матеріалами: Радіо Свобода

Залишити коментар